Overzicht wedstrijden 2015

Afgelopen half jaar bestond uit vele wedstrijden en optredens voor onze instructor Hanka.

Na haar titel op het NK had zij zeer kort de tijd om zich voor te bereiden op Pole Theatre UK, een internationale wedstrijd die focust op het verhaal en creatieve uitvoering. Hanka had zich geplaatst in de categorie “drama” en bracht een act die te maken had met het brein, gedachten, en hoe je daarin vast kan zitten. Zij bracht dit letterlijk op het toneel met haar technieken in zowel de doeken als in de paal. Uiteindelijk behaalde zij een 2de plaats.

Na PoleTheatre organiseerde Studio Ad Astra een weekend met 2 grote shows, Terra Vita en Pole Evolution. (zie apart nieuws item hiervoor) De shows waren zeer geslaagd, maar voor Hanka was er geen rust moment aangezien zij zich geplaatst had voor het WK en keihard door moest trainen. Eind juli reisde zij af naar Engeland om met een verbeterde act (ten opzichte van het NK) op het toneel te verschijnen. Met deze act plaatste zij zich in een groot en supersterk deelnemersveld voor de WK finale. Een dag later vond in een snikhete zaal de finale plaats. Hanka moest zich wat door haar act heen knokken maar werd uiteindelijk toch mooi 7de op het WK.

Na een korte vakantietour door Europa stond de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Zo deed Hanka mee aan de Pole Classic, een grote internationale wedstrijd die gehouden werd tijdens de Pole Expo in Las Vegas. Zij had een bijzondere act in elkaar gezet op het nummer My Love van de Nederlandse artieste Sharon Kovacs. De jury waardeerde dit ook en in een sterk deelnemersveld eindigde zij als 2de! Hieronder haar act. Tijdens de rest van de Pole Expo conventie heeft Hanka vooral hard getraind en workshops gevolgd zodat ze ze laatste technieken en inzichten mee naar NEderland kon nemen.

In oktober vond International Dutch Pole Art plaats in Nederland, een weekend vol wedstrijden. Pole Art staat internationaal bekend als artistieke wedstrijden waarbij het naast technieken ook zeker gaat om verhaal, emotie en creativiteit. Hanka plaatste zich op zaterdag met gemak voor de internationale ronde op zondag. Tijdens de zondag wedstrijd kregen de Nederlandse dames concurrentie van een aantal buitenlandse deelnemers. Hanka zette ook hier een goede act neer en pakte de titel met haar “Angel”-act.

2015 was een mooi jaar voor Studio Ad Astra dus, met een NK en Dutch Pole Art titel, een 2de plek tijdens de Pole Classic en een WK-finale plaats!